Home
Despre
Este absolvent al Colegiului Național de Arte “Dinu Lipatti” și al Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti. A studiat pianul cu Alma Peter și cu Vlad Dimulescu, Dana Borșan și Viniciu Moroianu. A câștigat numeroase concursuri naționale cât și internaționale, având privilegiul de a susține concerte în Germania, Ungaria, Franța și Italia. S-a perfecționat în cadrul unor masterclass-uri cu profesori de renume: Gabriel Amiraș, Andrei Gavrilov, Cristian Beldi și alții. A fost de două ori bursier al UNIMIR cât și al Fundației “Principesa Margareta a României”, în 2014 și 2016.
A susținut recitaluri si concerte la Școala Americană, Tinerimea Română, Teatrul Act, Muzeul “George Enescu”, Sala Dalles, Universitatea Națională de Muzică Bucuresti, Institutul maghiar, Sala ARCUB, Sala Palatului, Ateneul Român, Centrul Ceh, Palatul Suțu, Castelul Peles, Palatul “Regina Elisabeta”, Franz Liszt Academy Budapest, Academia Maghiară din Roma, Teatrul ODEON Bucuresti, Casa de Cultură “Aurel Stroe” din Bușteni, Opera Națională București, Filarmonica “Ion Dumitrescu” din Râmnicu-Vâlcea, Filarmonica din Brașov, Casa Lipatti etc. A participat la Festivalul “Serile Lipatti” (2013 – 2014) și a prezentat improvizații la pian pentru filme mute în anul 2016, la Cinemateca Română Bucuresti. Pe lângă profesionalismul și dăruirea cu care interpretează muzica clasică în formule solo sau camerale, Cătălin Răducanu desfășoară proiecte în care cântă jazz și este și compozitor. A participat la Festivalul de Jazz de la Constanța, ”Jazz up Sea”.
În prezent este student doctorand în anul III sub îndrumarea ilustrului muzician Dan Dediu. De asemenea, este profesor acompaniator al Colegiului Național de Arte “Dinu Lipatti” și pianist colaborator al grupului cameral “Traffic Strings”. A făcut parte din proiectul CONNECTARTS, al Asociației Culturale ISVOR. A fost unul dintre acompaniatorii oficiali ai Concursului “George Enescu” la Secția Vioară, în 2021. Este membru al formației de muzică contemporană ”Ars Subtilior” si al ansamblului Violoncellissimo. A participat ca interpret la pian, tambal si orga în proiecte interdisciplinare precum La steaua… Cuvinte, necuvinte, alături de actorii Horaţiu Mălăele şi Emilia Popescu sau Aplauze pentru poet … pe scenă, alaturi de Rodica Mandache si Eduard Păuna.